Hoppa till innehåll

(C)oldfluencer

Igår lärde jag mig ett nytt ord – oldfluencer. Det lär vara ett yrke inför framtiden om jag skulle få för mig att byta inriktning i livet. Som influenser – fast för oss som är lite mognare. Känns betydligt intressantare än DNA-coach och robotpersonlighetsdesigner som också hör till de nya yrkestitlarna.

Ett moget alternativ till alla unga bloggare. Med förmåga att väcka opinion och intresse för frågor som rör oss som är 50+. Fast kanske vore etikutvecklare än mer lockande. Eller varför inte en kombo – man borde väl kunna oldfluera på etikens område. Och varför nöja sig med ett jobb helt plötsligt (observera att det är ganska mycket självironi i detta med antal jobb)

Just nu försöker jag att undvika att göra karriär som coldfluencer, vilket är mitt alldeles egna begrepp. Inte en enda träff på google!!! Det ni! Vad det betyder? Det hörs väl! Förkylningsinfluensaspridare! In English – Det gäller ju att bädda för en internationell publik;).

Min högst professionella analys som sjuksköterska är att om man vare sig har Cold eller Flu så kan man inte bli coldfluenser. Därför arbetar jag hårt på att inte lyckas med just det karriärspåret. Laddad med diverse huskurer i fast och flytande form, från manukahonung och C-vitaminer till antiförkylningste.

Kanske skall jag satsa på karriär som egenvårdare istället? Behöver nog addera sömn till min lista också.

Godnatt världen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *