Hoppa till innehåll

Dagens utmaning

Ibland kommer jag  på mig själv med små ovanor som jag behöver ändra på. Det kan tyckas vara små och betydelselösa, men jag tror ändå att det har ett värde att uppmärksamma dem och ändra dem – om inte annat för att bli medveten om att saker och ting går att förändra. Som min morgonrutin till exempel. Varje morgon pressar jag en halv citron, river lite ingefära, blandar med vatten och dricker. Det lär skall vara ett nyttigt sätt att starta dagen på, och om inte annat så tycker jag att det är gott (käre maken låter mer som ha försöker svälja något riktigt obehagligt då han prövar).

Utmaningen för mig är inte att göra detta till en rutin – kommer jag bara ihåg att köpa hem citron och ingefära så är min morgondrink ett faktum.  Men eftersom jag är svag i händerna kommer jag på mig själv med att spänna mig när jag preparerar drinken. Axlarna spänns, jag biter ihop käkarna och håller snudd på andan som skulle jag genomföra det värsta kraftprov. Intellektuellt inser jag att jag förmodligen inte blir bättre på att pressa citron av att spänna käkarna, men kroppen vill något annat.

Så för att utmana mig själv, undvika att bita sönder en tand och förhoppningsvis lägga kraften i händerna istället för tänderna så skall jag medvetet träna på att slappna av i allt utom händerna.

Är det fler som har sådana små ”hyss” för sig – berätta gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *