Hoppa till innehåll

Djupdykning i våren

En sån dag det har varit idag. Sjutton grader varmt och inte ett moln på himlen – och en blåsvart is på sjön som mörknar – och murknar – mer och mer för varje timme. Med lite tur får jag se hur sjön sköljer. För det är minsann ett skådespel när isen plötsligt slukas och försvinner.

Skådespel av ett helt annat slag har trädgården bjudit på. Varje dag så fort snön försvunnit – och till och med innan den är riktigt borta – så går jag min runda i trädgården. Om sanningen skall fram blir det ganska många  rundor en dag som denna, turer i trädgården då jag riktigt ser hur det växer, hur det gröna trycker sig upp ur jorden, knoppar sväller på en gren eller blommor öppnar sig.

Idag har jag dessutom haft ett alldeles fantastiskt sällskap. Inte bara av koltrasten och alla småfåglar. Utan av humlor och bin som plötsligt kommit fram. Det är fantastiskt att se hur de riktigt tränger sig ner i mina krokusar, och kommer upp smått berusade och alldeles gulpudrade av pollen.

Den synen gör också att jag står ut med rinnande ögon och frekventa nysningar. För pollen är så mycket mer än hösnuva – och allt det andra är så oändligt mycket viktigare än mina slemhinnor, som förvisso är små irritationsmoment men oändligt lätta att träna acceptans på.

Önskar alla – med eller utan pollenallergi – en fortsatt fantastiks vår!

2 kommentarer

  1. Vad härlig våren är! Jag är oxå allergisk men älskar ändå våren. Att se hur allt får liv efter en lång vinter är fantastisk, önskar dig en skön lördags kväll!

    • Tack Anna, det är verkligen en fantastisk tid nu och jag njuter för fullt – kliande ögon till trots (trodde jag hade ett uttag kvar på medicinen – och det hade jag, men det hade förfallit). Njur i er husbil också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *