Hoppa till innehåll

Färg = Nyttigt

Igår livnärde jag mig på snabba kolhydrater. Främst i form av socker och vetemjöl. Och så en del fett då. Sånt händer ibland, och med två födelsedagskalas på dagen och sockerkoma (läs ”för trött för att laga riktigt mat”) på kvällen, så var det inte många rätt som gick in genom min mun – åtminstone inte näringsmässigt. Ser jag till njutning så var det däremot 100%.  För gott var det. Jag kan bara konstatera att nästa generation hyser en samling potentiella mästerbagare.

Så idag har jag varit matlagningstrött hela dagen, och gjort det Kajsa varg faktiskt inte sa – jag har tagit vad jag haver. Och lagat till det på enklast möjliga vis. Gott blev det – och ju färgstarkare maten är desto nyttigare lär den vara, så nu har jag kanske boostat lite vitaminer. Receptet?

Tja, på en höft: En ask halvgamla körsbärstomater i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och en gnutta honung.  In i ugnen i 200° tills det börjar dofta gott. Stek på lite halloumi (gärna sorten med chili i), en halv överbliven squash och lite grönkål. Ringla över olivolja smaksatt med citron. Lite svartpeppar och några blad oregano. Klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *