Hoppa till innehåll

Kan man dricka sånt?

Bortgallrad rödbetsblast (i bakgrunden vinruta – en gammal krydd- och medicinalväxt)

Första gången jag gjorde en detox blev jag bekant med en mängd nya recept. Vissa var godare än andra om man säger så, men det allra mesta var överraskande gott. Ulrika Davidsson – som jag fått mina recept igenom – kan konsten att hitta smaker och konsistenser som tilltalar mig.

En sak jag lärt mig är hur gott det kan vara att dricka gröna blad. Därför försöker jag att ta tillvara det som blir i grönsakslanden. Idag har jag gallrat sent sådda rödbetor. Blasten går i mixern tillsammans med en pressad apelsin, lite citron, riven ingefära, en halv gurka och ett par eller tre deciliter frysta mangotärningar. Späd med vatten vid behov. Se där – en nyttig drink av det som annars hade hamnat på komposten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *