Hoppa till innehåll

Konst-igt

Jag har checkat in på ett hotell i hamnen. Det är inte många steg ner till kajen, och i kvarteren runt hotellet samlas turisterna. De är många, staden lockar med spektakulära företeelser nattetid.

Hotellrummet är rent och ganska stort, även om heltäckningsmattor och röda gardiner kanske inte är det jag själv skulle inreda med. Minibaren är tom, men jag gläder mig åt kylskåpet där det raskt åker in en yoghurt. Under kvällen stirrar jag mest på datorn, försjunken i arbete och tänker inte så mycket på rummet mer än att jag med jämna mellanrum störs när gästen ovanpå får det att sjunga i rören.

Så får jag syn på den lilla pikanta inredningsdetaljen i taket.  Du ser den här ovanför, och kan ju tänka dig hur det är att lägga sig på sängen och stirra rätt in i….. tja, förmodligen en manet. Men placeringen – och färgen. Ni ser ju!!! Rummets andra tavlor är svart-vita foton på snäckor och fiskar. Så havstemat är ju genomgående.

Men varför färg på denna tavla och indepå de andra? Och framförallt – varför placeringen??? Har det månne varit bordell här innan herr Stordalen tog över?

Är turisterna som svärmar på kajen i själva verket inte på jakt efter norrsken utan något annat, lite mer ljusskyggt?

Själv tar jag en ingefärashot ur kylen, sveper den och går till sängs – utan att ligga och titta i taket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *