Hoppa till innehåll

Konsten att göra ingenting

Det varma vädret är en god läromästare som hjälper mig att göra det jag har som allra mest svårt med…. ingenting. Förvisso kan man ha en filosofisk utläggning om huruvida ingenting är någonting, och vad ingenting i så fall består av – för det är klart att ”ingen-tingent” har ett innehåll. 

Men dagarna rinner iväg utan att jag gör så mycket mer än står stilla med en vattenslang i växthuset, dricker smoothies och ligger i en stol i skuggan och tittar upp i himlen medan jag lyssnar på sommar.

Andra gör mer. Som spindlarna som spunnit ett när mellan taket på hus och uterum och fångat en fjäder och björkfrön. Jag ser fjädern vaja där uppe, och låter den ersätta moln på en i övrigt blå himmel.

Hör grannarna skrika högt och förstår att någon gjort mål i VM-finalen. Känner doften av lavendel och hör humlorna surra i den. Så mycket mer är det inte.

Ytterligare en utmaning med att göra ingenting – det är svårt att veta när man är klar.

Kanske aldrig – men månne skall jag ta en liten paus till kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *