Hoppa till innehåll

Selfies

Här om dagen reflekterade jag en del över skillnaderna mellan Sverige och Norge, och därmed också mellan olika kulturer.

Idag kommer däremot en iakttagelse om likheter.

Norge på sommaren är fyllt av turister från världens alla hörn. Vi stöter på andra skandinaver, folk från runt om i Europa och ända från Japan och Kina. Det finns uppenbara skillnader i hur man förhåller sig till såväl guider som misstänkta bakterier.

Vad gäller det senare är det mest slående den asiatiska kvinna som sitter i hyrbilen med munskydd – på en fjällväg 1000 meter över havet. Jag tror det är svårt att hitta renare luft.

Men så var det det där med likheter, och då år det bara att konstatera att selfils-kulturen inte tycks skilja sig nämnvärt åt. Lite varstans ses människor ta selfies – med eller utan pinne. Iakttar man dem är mimiken slående lika – oavsett kulturell bakgrund. Gärna ett par huvuden tätt ihop, vidgade ögon, plutande munnar – hela registret ageras ut.

Själv tycker jag att det där med att vara med på bild är ganska drygt – men jag skall väl inte vara sämre jag. Håll till godo 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *