Hoppa till innehåll

Sinnenas trädgård_dofter

Redan när vi började ”bygga trädgård” för ett par år sen hade vi en tanke om att vår trädgård skulle utgöra en oas där alla sinnen får utrymme. Än återstår mycket arbete – 80% av trädgården är ännu ogjord – men det blir ett steg i taget. Bortsett från alla drömmar om träd, dammar och växthus så hoppas jag på att en liten grävskopa skall dyka upp på vår gård (gärna med tillhörande maskinist, även om käre maken visat prov på sin duglighet inom området då vi återställde området närmast huset). Då jädrar skulle det hända saker – med spade och skottkärra tar det tid.

Nåväl, en del har vi fått till, och när helst jag kommer ut i trädgården slår dofterna emot mig. Det är inte bara humlor och fjärilar som älskar doften av lavendel, jag gör det också. Just nu doftar det dessutom fantastiskt från liljor och rosor, och den doften blandas lätt med den friska doften från de första nedfallna äpplena. Dom måste jag för övrigt ta rätt på inan getingarna gör det åt mig.

Det är bara det att lavendeldoften gör mig så lugn och avslappnad att jag helst bara vill sitta som tjuren Ferdinand och lukta på mina blommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *