Hoppa till innehåll

”Skitsnack”

En skicklig frisör är väl att investera i. Inte nog med att man får en snygg frisyr,  samtalsterapi och coachning ingår också. Härom sistens kom vi bland annat att tala om energitjuvar. Jag gissar att du också känner en och annan, och likt jag kan konstatera att vissa perioder i livet tycks de anfalla i flock. Överallt finns de där, och det är då det gäller. Att överleva utan att dräneras helt. Hur ska man kunna handskas med dem på bästa sätt?

Min kloka frisör konstaterade att hennes pappas talesätt ”Släpp skiten, gräver du så stinker det bara” nog kan ha sin plats. Vissa energitjuvar stjäl bara än mer energi när man försöker göra något åt dom. Det går liksom inte fram, vad man än gör. Kanske just för att de är experter på att energitjyva – ju mer energi du lägger på dem, desto mer suger de ur dig. Då gör man bäst i att släppa taget.

Men ibland, då är det omöjligt att bara låta saker vara. Vissa gånger behöver man stå upp, hur mycket det än kostar på, bara för att kunna gå rakryggad. Som Astrid Lindgren så klokt formulerade det i bröderna Lejonhjärta:

”Det finns saker man måste göra…. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”.

Och visst är det väl bättre att det stinker lite skit när man rör om i grytan, än att bli en liten lort själv?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *