Hoppa till innehåll

Vägen vidare

För mig är den här tiden på året i mycket högre grad än nyår förknippat med goda ansatser, ny energi och visioner. Ända sedan jag började skolan har jag sett fram emot höstterminen. Jag minns nya papper till bänken och skolböckerna, en ny skolväska och nya förhoppningar om allt från snälla fröknar till att få en plats bland de andra i klassen. En plats som var på riktigt, där jag fick hoppa rep också och inte bara stå och sno. Det var väl lite si och så med det – ibland var det bättre, ibland sämre. Men förväntningarna fanns alltid där.

Idag har det varit första jobbardagen efter semestern och jag fylls fortfarande av förväntan inför hösten. De är andra än när jag var barn, och i regel infrias de nog också i högre grad – speciellt sen jag ”knäckt koden” och börjat sätta mål i relation till vad jag skall göra för mig själv och andra istället för att hoppas på (eller oroas av) vad andra kan göra mot mig.

Så nu börjar mitt nya år. Som rubriken på bloggen antyder så kommer det att handla om min väg mot ett hållbarare liv. Inte bara vad gäller hemodlade grönsaker, utan i vardagen. Så istället för att låta detta bli ett år då jag långsamt begraver mig i arbete, skall det  bli ett år då jag såväl på jobbet som hemma fortsätter att rensa bort saker för att på så sätt vaska fram de guldkorn jag behöver ha kontakt med. Kanske kan jag inspirera lite på vägen.

Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *