Hoppa till innehåll

Godaste frukosten

Nästan som glass

När man levt på rena frukt- och grönsaksjuicer i tre dagar, så är det inte dumt att sätta tänderna i något med lite mer substans. Nu kräver väl inte denna smoothie direkt nyvässade tänder,  men i alla fall en sked. Konsistensen blir som mjukglass, och smaken är några nivåer över rödbetor, morötter och fänkål.

Och det är fett i! Jag är normalt inte den som brer tjocka lager smör på mackan – speciellt inte om jag jämför med andra i hushållet. Här nämner jag inga namn, jag är diskretionen själv på den fronten. Men med lite slutledningsförmåga kan man kanske räkna ut det om man är hågad för sådant.

Åter till fettet. Tänk att det kan vara så gott att få lite fett. Helt klart behöver vi det. Jag såg för övrigt ett inslag om detta i Medicin med Mosley för någon vecka sedan, där de hade gjort ett litet försök med fettfri kost under en tid. Intressant. Ännu intressantare var inslaget om gurkmesans förtjänster.

Hade jag varit med i ”På minuten” i radio hade det blivit ganska många anmärkningar på  avvikelser från ämnet i det här inslaget, men eftersom ett syfte med att blogga just nu är att träna flödesskrivande, dvs att skriva först och tänka sen, får det passera. Men nu kommer receptet:

Ta en halv burk kokosmjölk som du gärna får ha haft stående i kylskåpet. Ofta är den skiktad, men jag har kommit på att man kan ta hälften av den feta ”skorpan” överst och sen hälla ut ungefär hälften av vätskan genom hålet (och har du så kallt i kylen så allt skulle stelna får du ta och dela innehållet på ”höjden”).  Lägg i mixer tillsammans med ett par dl frysta mangotärningar, lite pressad lime, en gnutta vaniljpulver och 10-15 jordgubbar. Har du lyxen att ha tillgång till en trädgård kan du ta en promenad i den, njuta av att det är sommar och plocka in en sex, sju myntablad som du mixar med resten.

Ät och njut – oavsett om du druckit juice i tre eller ätit pizza i tre dagar är det både gott och nyttigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *