Hoppa till innehåll

Snart är det dax

Medan USA plågas av köldrekord och spanska bilister behöver undsättas av militär har  vintern så här långt varit ganska beskedlig på hemmaplan. Visserligen har Cora gett innehåll till nyheterna, och skåningarna har visst också haft ett visst mått av oväder i vinter. Men här hemma har det mest varit barmark och temperaturen har de allra flesta dagarna legat på den positiva sidan av nollan.

Positivt och positivt, det beror förstås på hur man ser det. Jag vill gärna ha riktig vinter, och kanske börjar den till slut nalkas. Temperaturen kryper nedåt och har senaste dygnen legat på minus. Soluppgången i morse vittnade om att isen snart ligger – i alla fall om kylan håller i sig, och set inte blåser för mycket. Och så fantastiskt vackert det var. Jag känner en så stor tacksamhet till att jag får följa naturens växlingar på nära håll.

Just nu är det mörkt ute, så inte ser jag om isen växt på sig. Man jag hoppas. För som jag längtar efter riktig vinter.

Och efter att åka skridsko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *