Hoppa till innehåll

Sommardrömmar

När ett nytt år tagit sin början och ljuset så sakteliga börjar återvända så kommer också längtan efter sommaren. Inte för att jag har bråttom dit. Jag vill gärna ha lite riktig vinter först (och idag är det i alla fall minusgrader, så kanske kan det bli lite av den varan). 

Jag vill njuta av en lång vår, fylld av fågelkvitter och snödroppar. Jag vill se dagen sträckas ut, bli längre och ge mig energin tillbaks på kvällarna.

Men under denna resa finns också en föraning om sommar, drömmar om det som komma skall. Snart är det dax att så. De nybeställda fröerna har  kommit, och härom dagen hittade jag de perfekta lådorna att förvara både dem och mina gamla påsar i.  Visserligen skriver jag alldeles gratis och osponsrat men jag gillade verkligen de här, så varför inte tipsa. Vissa fröpåsar behövde jag vika för att få ner i facken (det är smålådor i den långa, vilket kanske inte syns på bilden), men jämfört med att ha dem liggandes i en enda röra i en plastkasse blev det definitivt en klar förbättring.  Och som sagt ett startskott på odlingsåret.

När de första fröna börjar gro kommer sommaren påtagligt närmare. Att se hjärtbladen komma och sedan följa hur nya blad kommer, hur plantan växer, grenar ut sig, behöver krukas om. Att göra planer för var de skall stå och så småningom plantera ut dem – och inse att jag satt alldeles för många. Och vissheten om att fler än jag gör lika dant så att vi sen kan byta sorter.

Dagdrömmeri. Snart är det sommar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *