Hoppa till innehåll

Att se framåt

Den här veckan har varit intensiv, och gjort mig plågsamt medveten om att det där med hållbarhet i livet inte alltid är så enkelt. Speciellt inte då hållbarhet på olika områden kolliderar.

I tisdags for jag iväg på internat med jobbet. Inte den vanliga kick-offen med alla anställda, utan med den mindre gruppen och extern konsult. Anledning: Vi går back. Massor. Och så får det naturligtvis inte vara. Så långt är alla eniga. Men vägen dit – det är en annan sak, kantad med utmaningar och möjligen också konflikter. Således skickades inhyrd konsult med. Han gjorde ett utmärkt jobb i förhållande till sin del, inte tu tal om saken. Saker blev sagda som nog inte sagts annars – eller som möjligen sagts annorlunda. En riktning togs ut.

Men tajmingen hade kunnat vara bättre. Med en vecka kvar innan studenterna kommer så finns det inte bara en annan sak som skulle ha behövt göras istället för att sitta i cirkel i salen på slottet – eller för den delen äta utmärkt middag på kvällen. Det finns hur många som helst. Och eftersom alla dessa andra göromål inte kan ställas in, och förhoppningsvis kan bidra till att vi kan spara några slantar utan att ge upp kvaliteten så blir det till att göra det under resten av dygnets timmar.

Som så ofta när det är tal om förändring så krockar kortsiktighet och långsiktighet. Det vanliga är kanske att vi gör det som är kortsiktigt enkelt, det som får oss att må bra här och nu. Som den där extra portionen som är ljuvlig på tungan i några minuter, och mindre uppskattad då den samlar sig runt midjan tillsammans med andra ögonblicksnjutningar. Den här gången är det det långsiktiga som lockar  samtidigt som nuet blir ganska påfrestande. Och inte alls i linje med att ta hand om mig själv. Men förhoppningsvis skall spåren sammanfalla inom en överkomlig framtid.

Nåväl, veckans vedermödor är avklarade. Och tack och lov går det att återställa riktningen i livet med en joggingtur och ansiktsbehandling efter jobbet igår, samt jobbdatorn i karantän en stund.

Nu tar jag helg!

Ska bara städa skrivbordet först…………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *