Hoppa till innehåll

Strange fruits

Ibland kastar våra grannar undrande blickar på oss och på vår trädgård. En och annan kommentar fälls också, tillsammans med suckar om att det är så mycket jobb. Och det är det ju, men medan vi lägger energin på att flytta sten, anlägga rabatter och riva vedbodar finputsar de sådant vi inte ens ser.

En sak som nog gett anledning till huvudbry är de blomkrukor med stenar i som hänger från vårt silverpäron. Trädet inköptes för en i förhållande till storleken billig penning. Men det hade nog stått ganska länge i hörnet hos plantskolan, för grenarna var lite väl asymmetriskt placerade. Så nu försöker vi rikta grenar genom snaror och tyngder. Det ser lite märkligt ut, men skall förhoppningsvis ge ett träd med grenar på alla sidor.

De små plastkrukorna väcker onekligen associationer till Billie Holidays ”Strange fruits hanging from the trees”. En fantastisk låt, som också manar till eftertanke (Här kan du lyssna till en nyare version med Annie Lennox, ). Även om vi idag kanske inte hänger upp människor i träd, så nog hängs människor ut.

Vad vill du ha för samhälle? Vilka frukter vill du så och skörda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *