Hoppa till innehåll

Skenet kan bedra

Vem har inte hört om tulpaner från Amsterdam? Kanske rent av gnolat med i den gamla slagdängan? Jag har definitivt gjort det, och när jag ser färgprakten på flygplatsen blommar vårkänslorna i kapp med tulpanerna.

Visserligen är det väl inte riktigt läge att köpa nu, men titta kan man ju alltid. Kanske rent av känna doften av vår – lite doping med nässpray skapar i alla fall förutsättningar för det. Så jag styr raskt kosan mot butiken som heter något i stil med ”Bulbs & Flowers”. Och hittar en rabatt fylld av konstgjorda tulpaner.

Ibland är jag lättlurad. Ser det jag gärna vill. Det som stämmer med förförståelsen. För är det någonstans tulpanerna skall vara äkta så är det väl här? Men icke.

Sensmoralen, som går att tillämpa också i andra sammanhang. Ju mer vi vill se något på ett visst sätt, desto lättare förvillas sinnet.

Det tål att tänka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *