Hoppa till innehåll

Gyllne morgon…

Jag skall försöka lägga in en ny vana i mitt liv. Eller egentligen flera, men det här är en av dem. För det är ju så, att vill man att en förändring skall bli hållbar så räcker det inte att göra en detoxkur någon gång då och då (det går för övrigt bra, första veckan avklarad) eller någon annan punktinsats. Det gäller att hitta hållbara rutiner.

Inspirerad av foodpharmacy.se så skall dagarna hädanefter inledas med en gurkmejashot. Gurkmeja, och andra kryddor som också är i, har stark inflammatoriska effekt. Eftersom stress sätter igång inflammatoriska processer tänker jag att det kan vara bra med en sådan åtgärd. Och det gör ju näppeligen ingen skada i alla fall, och jag får rutinträning.

Så nu har jag blandat gurkmeja, pressad citron, kanel, svartpeppar, nejlikor, äppelcidervinäger och en skvätt olivolja samt lite kardemumma och riven ingefära (de två  sistnämnda är mitt eget tillägg till receptet, eftersom jag tycker att det är gott). Och så illa smakar inte hopkoket. Men kardemumman var alldeles för grovstött och blev som grus i munnen.

Jag skall nog få till detta. Om än inte i fina glas.

Botten upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *