Hoppa till innehåll

Konsten att flytta en sten

Trädgårdsgym

Här om dagen var vi på besök i en fantastisk trädgård, där de verkligen lyckats utnyttja den kuperade tomten till max. Givetvis blev vi inspirerade och började terassers ytterligare en bit av vår slänt.

Eftersom vi har en väldig massa sten i vår trädgård, och dessutom en hel del växter som står för trångt eller på fel ställen,  så gjorde vi en liten terass nedanför den stora.

 

 

 

Efter att ha tagit bort grässvålen var det dax att lägga sten runt kanterna. Ett hårt jobb, där stenar först spettars upp ur backen och sen skall förflyttas till rätt plats. Bästa sättet har jag kommit på är att lägga sig ned, ta spjärn med fötterna och pressa stenen så att den rullar ett halvt bra. Benstyrketräning får man på köpet!

 

Vår snart tama kråka

Medan vi jobbade fick vi sällskap av en halt kråkunge. Hen kom alldeles intill, tittade nyfiket på oss och plockade i sig mask och myrägg. En klar distraktion i arbetet, men trevlig. Eftersom vi i en paus sett ett klipp på en svan som rensade ogräs började jag få  vilda idéer om att dressera den till att plocka sniglar. Det vore inte alls dumt, med en alldeles egen, snigelfångande kråka

Käre maken pustar ut efter väl förrättat värv

Nåväl, stenen kom på plats, och våra vilsekomna växter flyttades och fick välbehövligt vatten. Kråkan flög sin väg, otämjd än så länge. Och jag ser fram emot att blommorna har rest sig i morgon – men inte mot träningsvärken jag misstänker skall komma säkrare än ett brev på PostNord.

Sängdax!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *