Hoppa till innehåll

Rötmånadsmonster, del III

Dom har funnits där hela sommaren, men diskret hålla sig i bakgrunden. Heta, ljusa sommardagar håller de sig gärna undan och deras nät syns inte heller så bra i det starka ljuset.

Men nu, när kvällarna blir mörka och fuktiga så blir de högst påtagliga. Dessutom tycks de ha vuxit till sig högst väsentligt och ynglat av sig rejält. För plötsligt är de över allt, spindlar i alla storlekar. Med smala ben. Randiga ben. Lurviga ben. Från små, små till sådana som är så stora att de låter sig fångas bra på bild också av en amatör. De sitter där och poserar, och väntar på sitt byte när det skymmer.

Uppenbarligen arbetar de hårt vissa tider på dygnet också. Här om dagen var det en smärre chock att beskåda husknuten i strålkastarsken. Visserligen visste vi att det var en del nät där, men att se det så här tydligt var en annan sak.

Vi torde inte vara sysslolösa i helgen. Någon som har tips på hur man bäst blir av med eländet?

2 kommentarer

  1. Elisabet Hedin Elisabet Hedin

    Var rädd om dessa godbitar. De håller rent från andra insekter! Så kan det vara. Hela Finnberget är fullt av spindlar av olika storlekar.

    • Lena Lena

      Jag brukar inte bry mig så mycket om dem, men nu håller de på att spinna in huset så att det mest liknar ett spökhus. Skulle behöva rensa nät, men det är inte så lätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *